HAYMANA GAZETESİ
Haymananın İlk ve Tek Siyasi Bağımsız Gazetesi
Yavuz ÇİFÇİ

KOÇBAŞI

19-04-2024

Köşe yazmayı bıraktığım hafta dönemsel olarak bazen yazılarımı yazacağımı belirtmiştim. Haymana’nın önemli bir yerel seçimi atlatmasının ardından bir değerlendirme yapmak hasıl oldu.
Evet... 31 Mart’ta 10 yıllık bir dönem sona erdi. Siyaseten gerçekten dev bir figür olan Özdemir Turgut dönemi kapandı, Levent Koç, ya da bilindik tanımla “HOCA” makama oturdu.
Aslında benim için sürpriz olmadı. 2019 yılındaki seçimlerin hemen ertesi günü etrafımdaki kişilere “2024 seçimlerinin şartları oluşması halinde en büyük favorisi Levent Koç olur” demiştim. Bu bir kehanet değildi aslında. Daha önce de belirttiğim gibi “Sessiz çoğunluğun” gönlündeki adaydı Levent Hoca. Ve o sessiz çoğunluk seçimin kaderini belirledi.
Seçimin kazanılmasında Levent Koç kadar İlçe Başkanı Kasım Koç’unda sürekli sahada koşturması, iyi bir muhalefet ilçe başkanlığı yapması da ayrıca etkiliydi.
Elbette Mansur Yavaş’ın muhteşem fırtınasını atlamak olmaz. “Ben zaten kazanıyorum, Levent’e oy verin” demesi, öyle sıradan bir laf değildi. “Ben dağ gibi arkasındayım, siz yeterki kazandırın” demenin bir başka haliydi.
Şimdi bir başka tartışma “Acaba 2019 da yine tek adayla çıkılsa kazanılılır mıydı?” dedikodusu da bir kenarda hep duracak.
Hoca zoru başardı. Ama asıl zorluk şimdi başlıyor. Büyükşehir, encümenler, makam, koltuk elinde. Haymana topyekün çalışma bekliyor. “yerim dar oynamıyorum” gibi bir mazereti, bahanesi yok. CHP’de “Topal Ördek”likten, yağız ata dönüştü. Bundan sonra çatlayana kadar koşmak zorunda. Halk bunu reva gördü, sırtını dönme gibi bir lüksü, şansı yok.
Hoca ve çalışma arkadaşları 50 yıl sonra CHP’yi zirveye taşıdı. Son 25 yıla damga vuran AKP’yi sildi süpürdü. Eski zamanlardaki açılmayan kale kapısını başta Levent Koç ve Kasım Koç; “KOÇ BAŞI” tekniği ile kırıp attılar.
Ama asıl sınav şimdi başlıyor. Zil 20 gün önce çalındı, start verildi. Başkan “Değişim” dedi, halkta bu değişimi onayladı. Fakat eski tas, eski hamam olacaksa, ya da olursa, halk “Dimyata pirince giderken, evdeki mis gibi bulgurdan olduk” der mi, der.
Sorunda, çözümde ortada. Başarı gelirse herkes kazanacak. Yok hüsran olursa sadece bir grup “Geçici” koltuk sahibi olmuş olacak. O zaman KOÇ BAŞI ile kırılan kapınında hiçbir anlamı da olmayacak.

"KOÇBAŞI" KÖŞE YAZISI YORUMLARI
BU HABERE YORUM YAPILMAMIŞTIR
BASIN İLAN KURUMU İLANLARI
GAZETEMİZ YAZARLARI
05-04-2024
Abdullah YALMAN
03-05-2024
Kenan KALAY
03-05-2024
Seyfullah YÜCEL
03-05-2024
Yavuz ÇİFÇİ
03-05-2024
Sıla BAKAÇ
26-04-2024
Aydın BENLİ
25-03-2022
HER HAFTA BİR KİTAP