HAYMANA GAZETESİ
Haymananın İlk ve Tek Siyasi Bağımsız Gazetesi
Yavuz ÇİFÇİ

ALKIŞI HAK EDENLER.. 2023

05-01-2024

Artık bir klasik haline geldi yılsonu bu köşeden alkış alanlar.
Haymana için değer ifade eden, ilçemize bir farkındalık katan, güzel çalışmalarda bulunan ve katkı yapan herkesin bu köşede ve elbette gönüllerde yeri vardır.
Ben yazmaktan usanmam, yeterki onlar çalışmaktan yüksünmesin, bıkmasın.
Öncelikle bir profesörümüz var bilirsiniz. Hatta sadece biz bilmeyiz, Türkiye ve de artık tüm dünya biliyor. Ömer Özkan’dan bahsediyorum elbette.
Her yıl üzerine kattığı başarıların haddi hesabı yok. Ömer Hoca Haymana’dan, daha doğrusu içimizden çıkan bir cevher adeta. Sürekli bizi şaşırtmaya, göğsümüzü kabartmaya ve sevince boğmaya devam ediyor. Dibine kadar hak ederek aldığı ödülleri sanki bizler almış gibi gururlu, kıvançlıyız. Artık hocama bir Nobel yakışır. Bence aşağısı da kurtarmaz. Elbet birgün o da olacaktır.
Bu muhteşem başarılarının yanında bir o kadar mütevazi ve kalender kişilik aynı zamanda Özkan. Sırf kendi çabaları ile ilçemize kazandırdıkları da cabası. Yolun, bahtın, geleceğin sonuna kadar açık olsun hocam. Sen sadece bize değil tüm insanlığa lazımsın. Ellerin dert, tekerin taş görmesin.
Bir mekan bir ilçeye bu kadar mı değer katar. Kattı işte. BEYBABA KAFE ve mimarı, yaratıcısı Nihat Taner. Haymana’nın göbeğinde, çölün ortasında bir vaha gibi umut yeşertiyor. Gençlere istihdam, misafirlere elit bir mekan, Haymana’lılara nefes alma yeri... ne ararsan var.  Özellikle yaz aylarında “Haymana’da gidilecek yer mi var?” karamsarlığını sildi attı. Yüzakımız, misafirlerimize karşı mahcubiyetimizin gülen yüzü oldu.
İşte girişimcilik, cesaret, öngörü ve işletmecilik budur. Bravo Nihat Taner ve tüm çalışanları ve emekçileri ile BEYBABA KAFE..
İlçemizdeki kurum amirleri ile ilgili biraz sitem dolu yazı yazmıştım. Elbette yergiyi de hak eden vardı, övgüyü de.
Övgüyü hak edenlerden birisi de Müftümüz Abdullah Yalman. Gidenin arkasından konuşmak olmaz ama eski Müftü Şinasi Öztürk’ten sonra görevini hakikatlı bir şekilde yapan Yalman geldi. Bir defa makamına tıkılıp kalan değil, ilçemizi ve görev bölgesini sürekli arşınlayan birisi. Aktif, girişken ve devletin gülen yüzünü takınarak sürekli etrafına pozitif elektrik veren mümtaz kişilik. İleride daha güzel çalışmalarda bulunacağına inanıyor ve başarılarının devamını diliyorum Sayın Müftüm.
Kurumlardan söz açılmışken dönemsel olarak başarılı bulduklarımı zaten alkışlamıştım.
Ancak görev değişiminden dolayı gerçekten umutlu olduklarım ve ilçemiz adına daha gayretli çalışmalar yapacaklarına inandıklarım da var.
Misal Tapu Müdürümüz Suat Yarar, yeni İlçe Tarım Müdürümüz Erdem Demir, Komutanımız Osman Bursa.. aramıza yeni katıldılar ve onlarda o ışığı görüyor ve inanıyorum.
Dediğim gibi bürokrasimizdeki münevverlik ilçemize, halkımıza ve herkese sirayet eder ve ortaya leziz çeşniler çıkar. Bekleyip, izleyecek ve değerlendireceğim.
Eğer buralarda olursam 2025 yılına girerken en çok hangilerini alkışlayacağıma karar veririm. Eller alkışlama ile yorulmaz, yeter ki sizler çalışın, didinin. Gerisi bizde... 

"ALKIŞI HAK EDENLER.. 2023" KÖŞE YAZISI YORUMLARI
Enver Yurttaş
Haymanamıza başta Unutulmuş Tarihi,Sonra sosyo-kültürel açılardan bir kimlik kazandırmak için büyük uğraşlar veren başta Sevgili Enver Yurttaş ve Belediye başkanımız sayın Özdemir Turgut'u da unutmamak lazım .
Ömer DEMİR  
2024-01-05 07:14:09
Elemanlar
Yazin Beybaba ya bir bardak cay icmek icin ugradim,siparis aldilar ama yarim saat beklememe ragmensan ki dursuna soyledim.yani bekle bekle ses yok.Kalkipp gitmekten baska carem kalmadi.Hatta sunuda duydum;burasi Haymana diyorlardi.Ziyaretcileri daha coook beklersiniz
Polat  
2024-01-05 10:00:41
BU REKLAM KAÇ PARA ?
Sayın yazar, köşe yazınızda reklam yapmak için kaç para aldınız?
Enes AKDURU  
2024-01-07 08:17:14
BeyBaba Kafe
hic tavsiye etmem
Cimcime   Cimcime@gmail.com
2024-03-13 06:04:21
BASIN İLAN KURUMU İLANLARI
GAZETEMİZ YAZARLARI
05-04-2024
Abdullah YALMAN
03-05-2024
Kenan KALAY
03-05-2024
Seyfullah YÜCEL
03-05-2024
Yavuz ÇİFÇİ
03-05-2024
Sıla BAKAÇ
26-04-2024
Aydın BENLİ
25-03-2022
HER HAFTA BİR KİTAP